Vloeren

De beste vloer voor je slaapkamer

Een slaapkamer dient om in te slapen, maar is veel meer dan dat. Lekker Netflixen op een druilerige dag, een outfit kiezen om uit te gaan en eens een occasioneel ontbijt op bed: hier wordt geleefd. Je brengt meer tijd door dan verwacht in je slaapkamer, en daarom is het zeker belangrijk om de juiste slaapkamervloer te kiezen.

In ons ruime aanbod van vloeren in verschillende materialen vind je sowieso een stijl en kleur die bij je past. Maar welk materiaal is het meest geschikt voor je slaapkamer? Daarbij zijn twee zaken erg belangrijk: de mate van comfort en de onderhoudsvriendelijkheid van de vloer.

Van alle ruimtes in huis is comfort in de slaapkamer het allerbelangrijkste. Je komt hier ‘s avonds tot rust en zet er ’s morgens je eerste stappen in de nieuwe dag. Je wil niet van dat warme bed op een kille, harde vloer stappen, toch? Ook onderhoudsvriendelijkheid is een factor om rekening mee te houden: in de slaapkamer worden vaak ook kleding en schoenen bewaard en kan veel stof ronddwarrelen. Snel en eenvoudig de ruimte kunnen schoonmaken kan een doorslaggevende reden zijn om voor een bepaald type vloer te kiezen. We zetten hier de verschillende opties op een rijtje.

Laminaat

Laminaat van goede kwaliteit is dankzij de nieuwste technieken nog moeilijk te onderscheiden van parket, maar is wel goedkoper en ook sneller te installeren. Laminaat is heel eenvoudig te onderhouden: regelmatig met de stofzuiger of swiffer en heel af en toe met een dweil door de slaapkamer volstaat. Bij ons vind je laminaat in een ontzettend uitgebreide collectie van kleuren, stijlen en structuren en daar komen regelmatig nieuwe kleuren bij, volgens de laatste trends.  

Parket in de slaapkamer

Geen zaliger gevoel dan op een echte houten vloer stappen. Hout heeft isolerende eigenschappen en voelt altijd aangenaam, zelfs in de winter. Met de verschillende opties wat afwerking betreft is massief of meerlagig parket zeker een stijlvolle optie in de slaapkamer. Het hout moet af en toe gevoed worden (lees meer over het onderhoud van parket in deze blogpost), maar verder volstaat het om er wekelijks met een swiffer langs te gaan om het stof te vangen.

Vinyl

Ook vinyl is een optie voor de slaapkamervloer. Het heeft een natuurlijke uitstraling en voelt comfortabel aan. In tegenstelling tot laminaat is LVT een stille vloer, wat voor een aangename, ingetogen rust zorgt in de slaapkamer. Vinyl is supersterk en bestand tegen water, wat het opnieuw een erg onderhoudsvriendelijke vloer maakt.

Rubber en linoleum

Linoleum en rubber zijn ecologische producten en hebben een tijdloze uitstraling. Toch zijn ze net even wat anders dan het klassieke parket of laminaat. Bijkomend voordeel is dat dit type vloer erg vriendelijk is voor mensen of kinderen met allergieën. Ook hier heb je keuze uit een waaier van kleuren en stijlen.

Vasttapijt

‘s Morgens vroeg uit bed glijden en met je voeten op een wolk terechtkomen, dat is het gevoel dat vasttapijt je geeft. Het grootste voordeel van tapijt in de slaapkamer is dan ook het comfort: het voelt zacht aan en is heerlijk om op te lopen. Daar komt bij dat tapijt een geluiddempend én een isolerend effect heeft. Het zal je slaapkamer dus rustig en warm houden. Wat onderhoud betreft heeft tapijt aan een stofzuiger voldoende. Wist je trouwens dat wij ook anti-allergische tapijten hebben?

Welke slaapkamervloer kies jij?

Omdat alle vloeren die we aanbieden in heel veel verschillende afwerkingen en kleuren komen, zal jouw persoonlijke stijl uiteindelijk de doorslag geven. We tonen je graag de mogelijkheden, kom gerust langs in onze toonzaal.