Vloeren

Breng warmte in je huis dankzij tapijt!

Tapijten vloerbedekking geeft je huis meteen een gezellige uitstraling. Je hebt ze in talloze kleuren en motieven en ze zijn ook heel zacht om op te wandelen. Want wie loopt er niet al eens graag op blote voeten rond in huis? Twijfel je nog voor de aankoop van een tapijt? We lijsten even de voordelen voor je op.

Voordelen:

  • Comfort

Dat een tapijt zacht is om op te lopen wisten we al, maar het heeft ons nog meer comfort te bieden. Zo hebben tapijten een geluiddempend effect wat zorgt voor een aangenamere rust in huis. Dit kan ideaal zijn voor gezinnen met speelse kinderen om zo harde geluiden te vermijden.

  • Vuilafstotend en stofwerend

Stofdeeltjes vinden hun weg naar het vloerkleed en blijven daar zitten. Ze vliegen dus niet rond in je kamer en zijn niet met het blote oog zichtbaar. Dat is zeker een voordeel, maar het is wel belangrijk om je tapijt op een correcte manier te stofzuigen zodat deze stofdeeltjes er niet blijven inzitten.

Alle tapijten bij Van Der Poorten kunnen behandeld worden tegen vlekken.

  • Isolerend

Tapijten worden gekenmerkt als goede warmtegeleiders, omdat ze ervoor zorgen dat de warmte binnenshuis wordt vastgehouden. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat de isolatiewaarde van tapijt tot 10 keer hoger kan zijn dan die van harde vloerbedekking. Dit komt doordat er tussen de tapijtvezels een laag lucht zit die als isolator werkt. Hoe dikker het tapijt, hoe beter de isolering.

  • Talloze modellen

Het grootste voordeel van tapijt is dat ze in talloze kleuren en vormen verkrijgbaar zijn. Je kunt kiezen voor een kamerbreed tapijt op 4m, voor een op maat gemaakt karpet, voor een mix aan kleuren dankzij tapijttegels of zelfs anti-allergische tapijten. Zo zie je maar: voor ieder wat wils!

Hebben we je kunnen overtuigen? Kom gerust eens langs in onze showroom en we helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.