Vloeren

Voordelen van een Linoleum vloer

Linoleum is een milieuvriendelijk product dat door zijn massieve, door en door gekleurde laag een zeer lange levensduur kent en na gebruik gerecycleerd kan worden. Wij hebben enkele voordelen opgelijst om je helemaal van dit product te overtuigen:

Voordelen:

  1. Milieuvriendelijk

Deze vloer is gemaakt van 97% natuurlijke materialen en 70% hernieuwbare materialen, zoals lijnolie, hars, jute, kurkmeel, kalksteen en andere ecologische pigmenten. Linoleum is een milieuvriendelijk product, omdat het na gebruik biologisch afbreekbaar is. Als je duurzaam wilt leven of je huis duurzaam wilt inrichten, is dit een goede vloer.

  1. Zeer hygiënisch

Dankzij de natuurlijke materialen heeft deze vloer een antibacteriële werking. Dit zorgt ervoor dat de bacteriën geen kans krijgen zich te verspreiden. Daarom zijn deze vloeren zo populair in ruimtes waar een goede hygiëne essentieel is. Denk aan ziekenhuizen, scholen, kinderdagverblijven …

  1. Geluiddempend

Linoleum vloeren zijn goede geluidsisolators. De vloer kan voetstappen dempen en geluiden aangenamer laten klinken. Dit houdt de ruimte stil en rustig. Dit type vloer is perfect voor wachtruimtes, universiteiten, bibliotheken en laboratoria.

  1. Onderhoudsvriendelijk

Wat zeker niet onbelangrijk is, is dat de vloer gemakkelijk te onderhouden is. Zo blijft de vloer in goede staat door stof regelmatig weg te vegen. Wordt de linoleum vloer vaak gebruikt? Dan raden we aan om de vloer één keer per jaar grondig te behandelen.

  1. Geschikt voor gebruik met vloerverwarming

Omdat linoleum een warmtegeleidend materiaal is, neemt het snel kamertemperaturen op. Daarom kan de vloer gecombineerd worden met vloerverwarming. Het verwarmen van de vloer zal ongeveer hetzelfde effect hebben als het verwarmen van tegels.

Voor meer informatie over dit type vloer kun je ons steeds contacteren.