Vloeren

Welke vloer voor je keuken?

De keuken vormt bij velen het kloppende hart van een woning. Het is dé plek waar we gezellig kokkerellen, samen eten en vertoeven met familie en vrienden. Een mooie, maar ook gebruiksvriendelijke vloer is er dan ook essentieel. Wij leggen je 3 vragen voor die je je kan stellen bij het uitkiezen van je keukenvloer.

Eenheid of contrast?

Beschikt jouw woning over een open of gesloten keuken? Dit is een bepalend element bij de keuze van jouw keukenvloer. Bij een open keuken dien je immers rekening te houden met de rest van je leefruimte. Laat je de vloer van de woonkamer doorlopen in de keuken om eenheid te creëren? Of wil je de keukenruimte net wat afbakenen en werken met andere, contrasterende vloerbekleding? Het kan allebei. Kijk ook zeker naar de rest van de leefruimte, zodat je vloeren mooi samengaan met de rest van je interieur.

Hout- of strakke look?

Ben je fan van warme houtvloeren? Geen probleem! Parket kan in een keukenruimte, maar vormt geen ideale bondgenoot met water- en vetvlekken. Maar laat je zeker niet afschrikken, wij adviseren je graag wat betreft het onderhoud zodat je parket onder zowat alle omstandigheden mooi blijft.

Wil je graag voor een warme vloer gaan die iets eenvoudiger is qua onderhoud? Dan vormen onze LVT-vinylvloeren een erg mooi alternatief. Ze hebben een warme, natuurlijke uitstraling en zijn enorm sterk. Ideaal dus voor in een keukenruimte!

Zoek je iets anders dan de bestaande hout- of tegelcollecties? Dan is ook bijvoorbeeld linoleum een mooi en onderhoudsvriendelijk alternatief.

Schakering of niet?

Wordt je keuken intensief gebruikt en vertoeven ook de kids veel in de keuken? Dan is een vloer met kleurschakeringen en/of structuur een lifesaver! Je ziet er immers minder snel vuil op waardoor je niet de ganse dag met je stofzuiger achter je kinderen dient aan te hollen. Het kan je heel wat kostbare tijd besparen én jouw keuken net dat tikkeltje extra geven.

Wij adviseren je graag bij de keuze van jouw keukenvloer! Contacteer ons vrijblijvend voor de mogelijkheden op maat van jouw wensen.