Vloeren

​PVC over tegels – een slimme keuze voor jouw interieur

We begrijpen dat het vernieuwen van je vloer een grote impact kan hebben op de algehele uitstraling van je interieur. Een veelgestelde vraag die we vaak horen is of je een PVC vloer over bestaande tegels kunt leggen. In deze blogpost nemen we je mee door de voordelen en overwegingen van deze populaire vloerrenovatieoptie.

Voordelen van PVC vloeren

Duurzaamheid: PVC vloeren staan bekend om hun duurzaamheid en slijtvastheid, wat ze ideaal maakt voor drukbezochte ruimtes.

Onderhoudsgemak: Gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor ze perfect zijn voor gezinnen en huishoudens met huisdieren.

Waterbestendigheid: PVC is bestand tegen vocht, waardoor het een uitstekende keuze is voor badkamers en keukens.

Esthetische veelzijdigheid: PVC vloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, kleuren en texturen, waardoor je eindeloze mogelijkheden hebt om de look van je interieur aan te passen.

Kan je PVC over tegels leggen?

Ja, je kunt absoluut een PVC vloer over bestaande tegels leggen. Dit is een kosteneffectieve en tijdbesparende optie, omdat het de noodzaak van het verwijderen van de bestaande tegelvloer elimineert. Het is echter belangrijk om enkele overwegingen in gedachten te houden:

Egalisatie: Zorg ervoor dat de tegelvloer volledig vlak en schoon is voordat je de PVC vloer legt. Oneffenheden kunnen anders voelbaar zijn door de nieuwe vloer.

Substraatvoorbereiding: Een juiste voorbereiding van het substraat is essentieel. Dit kan het gebruik van een primer en egalisatiemiddel omvatten om een optimale hechting te garanderen.

Dikte van de PVC: Kies een PVC vloer met een geschikte dikte voor installatie over tegels. Dit voorkomt problemen zoals deuren die niet meer open kunnen of niveauverschillen met aangrenzende vloeren.

Professioneel advies

Bij twijfel is het altijd raadzaam om professioneel advies in te winnen. Onze experts bij Van der Poorten staan klaar om je te begeleiden bij de juiste keuzes voor jouw specifieke situatie.

Het leggen van een PVC vloer over tegels is een slimme keuze voor wie op zoek is naar een stijlvolle en duurzame vloerrenovatie. Neem contact op met ons voor deskundig advies en ontdek hoe je jouw vloer in een handomdraai kan transformeren.