Vloeren

3 tips om élke vloer brandschoon te krijgen

Sommige vloeren mag je met een sopje dweilen, andere moeten wat voorzichtiger aangepakt worden of mogen zelfs helemaal niet nat worden. En waar een vlek op de ene vloer gewoon een kwestie is van een vod vastnemen, moet je bij de andere meteen de schuurmachine bovenhalen. Al die verschillende soorten vloeren moet je dus op hun eigen, specifieke manier poetsen, maar toch zijn er een aantal schoonmaakregels die voor elke vloer gelden. We zetten ze voor jou op een rijtje:

1. STOFZUIGEN
Nog voor je een dweil zou bovenhalen, ga je met de stofzuiger in de weer. Het goede nieuws is dat elke vloer dit verdraagt. Zorg wel voor een stofzuiger van degelijke kwaliteit gebruikt en dat het mondstuk niet vuil is: vuil en zand dat daar blijft hangen kan krasjes op de vloer geven en dat wil je net vermijden! Gebruik zeker de juiste opzetstukken voor je stofzuiger, zo moet je parket stofzuigen met een zachte kop met borstelhaartjes.

2. GEBRUIK HET JUISTE POETSMIDDEL
Voor zowat elk vloertype bestaat er een bijpassend poetsproduct en dat is géén verkooptrucje van poetsmiddelfabrikanten. Integendeel: elke vloer heeft andere noden. Zo maak je een laminaatvloer best proper met een laminaatreiniger en hou je je houten vloer langer mooi door een vloerreiniger specifiek voor hout te gebruiken. Die beschermt en verzorgt het hout tijdens het schoonmaken. Weet je niet zeker wat het beste schoonmaakmiddel is voor jouw vloer? Bij Van der Poorten delen we onze kennis over alle soorten vloeren en hun onderhoud met veel plezier.

3. SPECIALE ONDERHOUDSPRODUCTEN
Naast een regelmatige schoonmaakbeurt hebben sommige vloeren af en toe een groter onderhoud nodig. Dat is belangrijk om ze zo lang mogelijk mooi te houden. Bij parket is dit afhankelijk van de afwerking, maar zowel gelakt als geolied parket hebben nood aan een (half-)jaarlijkse onderhoudsbeurt. (LINK blog parket onderhouden). Ook andere vloeren hebben hun onderhoudsnoden, zo moet je laminaat af en toe behandelen met een laminaatglansmiddel.

Twijfel je over het onderhoud van je vloer?
Haal er dan zéker geen natte dweil over, je kan hem hiermee onherroepelijk beschadigen. Kom langs in onze toonzaal, onze medewerkers leggen je zo uit wat de beste manier is om jouw vloer te reinigen en te onderhouden. Bovendien hebben we alle schoonmaak- en onderhoudsproducten voorradig, zo ben je 100% zeker van een propere vloer die lang meegaat.