Vloeren

De voordelen van tapijt als vloerbekleding

Voor tapijt kies je in de eerste plaats omdat het een uniek comfort biedt en er erg gezellig uitziet. Wat dat betreft zijn vasttapijt en tapijttegels niet te vergelijken met andere soorten vloeren. Zelfs al hebben die hun eigen troeven, de voordelen van tapijt zijn niet te onderschatten. We zetten ze hier op een rijtje.

We schreven het hierboven al: het grootste voordeel van vasttapijt is het comfort. Het voelt warm en zacht en is heerlijk om over te lopen, zelfs op je blote voeten. Geen beter gevoel dan ’s morgens als je uit bed stapt te landen op een zachte wolk van tapijt in plaats van op een koude vloer.
 
De dikke stof zorgt niet alleen voor gezelligheid onder je voeten, maar ook voor isolatie. Ze houden de warmte in een ruimte beter vast dan de meeste andere vloeren en hebben zo een rechtstreeks effect op je energiefactuur. Daarnaast is het geluid- en schokdempend en zal je er niet gemakkelijk op uitglijden. Handig met het oog op later!

Tapijt had misschien een wat stoffig imago, maar is tegenwoordig beschikbaar in een hele waaier van kleuren en stijlen. Je kan zo subtiel als opvallend gaan als je zelf wilt, en ook kleuren combineren behoort tot de mogelijkheden. Zo vind je altijd wel een tapijtsoort die perfect bij de rest van je interieur past.
 
Het onderhoud van tapijt is lang niet zo moeilijk als je denkt. Als onze tapijten worden behandeld met vlekwerend middel. Krijg je toch een vlek op het tapijt? Als je die meteen opkuist zal je er in de meeste gevallen niets meer van blijven zien! Dat een tapijt stoffiger is dan een andere vloer klopt ook niet helemaal: je kan het net als elke vloer stofzuigen. Wist je trouwens dat wij ook anti-allergische tapijten aanbieden?

Tapijttegels hebben nog meer voordelen
 
Tapijttegels zijn afzonderlijke ‘tegels’ van tapijt die naast elkaar geplaatst worden om een mooie egale vloer te krijgen. De voordelen van tapijt die hierboven beschreven werden, gelden ook voor tapijttegels. Daar komt bij dat de tegels eenvoudiger te plaatsen zijn én dat ze apart vervangen kunnen worden indien dat toch nodig is. Dat maakt tapijttegels een goede keuze voor bijvoorbeeld kantoren en andere intensief gebruikte ruimtes, maar ook bij jou thuis kunnen ze de perfecte keuze zijn.

Vasttapijt of tapijttegels leggen?

Ben je overtuigd van de kwaliteiten van tapijt? Kom eens langs in onze toonzaal om het aanbod aan vasttapijt en tapijttegels te bekijken! We adviseren je ter plaatse over de beste keuzes voor jouw woning.