Vloeren

Zo kies je de geschikte raam- en vloerdecoratie in je badkamer!

Niet alle vloeren en raamdecoratie zijn geschikt voor een plekje in je badkamer. Deze ruimte is immers regelmatig erg vochtig en niet alle materialen zijn geschikt voor natte ruimtes. Maar als je rekening houdt met onze tips, slaag je er zeker in om je badkamer mooi én vochtbestendig aan te kleden!

Hout houdt niet van vocht

Hoewel je aan de slag kan gaan met vernis en je uiterste best kan doen om niet te spatten, raden we houten vloeren af in natte ruimtes. Echt hout zal het vocht opnemen met alle nare gevolgen van dien. Droom je toch van een houtlook in je badkamer? Dan zijn LVT en laminaat geschiktere én ook erg mooie opties. Qua look erg gelijkend op een echte houtvloer en eenvoudiger te onderhouden in je badkamer. Daarnaast zijn de LVT vinylvloeren vlek- en vochtbestendig. Ook een mooie plus, ze zijn compatibel met vloerverwarming. Hallo lekker warme voetjes na dat deugddoende bad of douche!

Zowat alle raamdecoratie is geschikt

Het spreekt voor zich dat je raamdecoratie mogelijke inkijk moet weren. Qua materiaal laat je de houten jaloezieën zoals eerder gezegd hier beter achterwege. Betere opties zijn lamellen in PVC, onze rolgordijnen en ook onze plissé- en duettegordijnen zijn een mogelijkheid. Stof en vocht… toch geen ideale combinatie zou je denken? Toch kan het, want heel wat stoffen uit ons aanbod zijn vochtbestendig.

Advies nodig bij de keuze van je badkamer inrichting? Neem dan zeker contact op, we helpen je graag!