RAAMDECORATIE

Isolerende gordijnen

In je huis heb je graag privacy, het gevoel dat je alleen bent en niemand kan binnenkijken. En dit kan je bereiken door simpelweg gordijnen te plaatsen! Je hebt ze trouwens in alle kleuren, met oneindig veel patronen. Los van het feit dat gordijnen een extra touch geven aan je inrichting en je privacy bieden, hebben ze ook nog enkele andere nuttige functies. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat je in de zomer de warmte buitenhoudt en in de winter de warmte binnenhoudt. We lijsten even de verschillen voor je op!

Type gordijnen

Thermisch isolerende gordijnen helpen je om de kamer warm te houden en zullen ervoor zorgen dat koude lucht geen kans krijgt om binnen te glippen in je huis. Een extra troef van deze gordijnen is het geluidsisolerende effect. Zo hoor je minder wat er zich buiten allemaal afspeelt. Ook in de zomer zijn dit type gordijnen handig om de warmte buiten te houden. Multifunctioneel dus!

Thermische voering is een stof die je aan de achterkant van je gordijn extra kan aanbrengen. Zo bereik je optimaal het isolerende en verduisterende effect.

Een Duette gordijn is een iets origineler type gordijn dankzij zijn honingraatstructuur. Het zorgt voor een mooie lichtinval in je ruimte en verhoogt daarnaast ook nog eens de energie-efficiëntie in je huis! Je huis blijft koeler in de zomer, warmer in de winter en als je nog niet overtuigd bent: je huis wordt doorheen het hele jaar goed geïsoleerd!

Wil je daarbovenop dat dit type gordijn ook nog eens volledig verduisterd? Ga dan voor de collectie Duette LightLock. Hier hebben de jaloezieën een extra zijprofiel met een zwarte strip die het licht absorbeert zodat het licht niet kan weerkaatsen in je kamer.

Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze of had je graag meer informatie over raamdecoratie en vloerbedekking? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij helpen jou graag verder!