jaloezieën

Dit zijn de belangrijkste types jaloezieën

Jaloezieën zijn zowel functioneel als stijlvol. Ze laten je de lichtinval heel precies bepalen en beschermen je tegen de blikken van voorbijgangers. Dankzij alle opties op vlak van kleuren, materialen en designs zijn ze een knappe aanvulling op je interieur. We leggen je hier de twee belangrijkste types jaloezieën uit.

Horizontale jaloezieën

De bekendste soort jaloezieën zijn de horizontale jaloezieën. Ze bestaan uit een reeks horizontale latjes, ook wel als lamellen genoemd. Met dit systeem kan je eenvoudig de lichtinval bepalen en naar buiten kijken zonder dat anderen naar binnen kunnen gluren.

Horizontale jaloezieën bestaan in hout of aluminium en de lamellen zijn verkrijgbaar in een uitgebreid gamma aan kleuren, structuren, glansgraad en breedtes. Je kan de jaloezieën eenvoudig bedienen met een touwtje, greep of bedieningsstok. Ze kunnen ook voorzien worden van een motor met afstandsbediening of schakelaar. Dat is vooral handig bij hele hoge of hele grote ramen.

De horizontale lamellen vangen snel stof, maar je kunt het vuil en stof gelukkig eenvoudig verwijderen met een stofdoekje.

Verticale jaloezieën

Naast horizontale bestaan er ook verticale jaloezieën, waarbij de lamellen verticaal in de steunrail hangen. Ze kunnen 180 graden gedraaid kunnen worden om de perfecte lichtinval te regelen – er bestaan zelfs lamellen waar je de gehele ruimte mee kunt verduisteren.

De lamellen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals PVC, textiel of aluminium. Daarnaast zijn er verschillende lamelbreedtes, en tal van kleuren en structuren. Verticale jaloezieën zijn de ideale raamaankleding voor grote raampartijen en ruimtes die een strakke look vragen. Ook ramen met onregelmatige vorm of boog kunnen op maat afgewerkt worden met verticale jaloezieën.

Ben je uitgekeken op de kleur van je verticale lamellen? Dan kies je gewoon een nieuw kleurtje of motief en vervang je de lamellen. Het railsysteem kan opnieuw gebruiken!

Nog meer types raamdecoratie

Naast de klassieke horizontale en verticale jaloezieën zijn er nog tal van andere soorten raamdecoratie waar je de lichtinval mee kan aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan rolgordijnen, vouwgordijnen, plissé-gordijnen, duetten en Japanse panelen.

Onze medewerkers adviseren je graag over het type raamdecoratie dat het meest aansluit bij voor je woning en je wensen. Kom langs in onze toonzaal in Mechelen of neem contact met ons op!